برادر کشی!

 

....
زندگی اهل آبادی سراسر مبارزه بود. مبارزه ای بی امان با خدا با طوفان، با برف و با مرگ.
به همین سبب ،کشتار که شروع شد و برادر رو در روی برادر ایستاد مردم کاستلو تعجب نکردند، هراسان نشدند و در راه و رسم زندگی خویش تغییری ندادند. اما چیزی که تا آ ن وقت در درونشان به آرامی جوشیده بود و تا آن وقت مستور و خاموش مانده بود، اکنون لگام کسیخته سرباز می کرد و رها می شد. شهوت ازلی آدمیزاد به قتل نفس در درونشان موج می زد. هر کس همسایه ای ، دوستی و برادری داشت که سالها بی دلیل و اغلب بدون آن که خود بداند ، مورد تنفرش بود. نفرت بی آن که راه فراری داشته باشد در درونشان جوشیده بود و حالا ، به یکباره، پرچم های با شکوه بر فراز سرشان به اهتزاز در آمده بود و به دست ایشان تفنگ و نارنجک داده بودند. روحانیت ، ارتش و مطبوعات آنان را وادار می ساختند که دوست و برادرو همسایه خود را بکشند و سرشان داد می زدند که تنها از این طریق است که دین و وطن نجات خواهد یافت!
جنایت ، این کهن ترین نیاز بشر، معنای مرموزی به خود گرفت و آنگاه تعقیب و گریز آغاز گردید و برادر به شکار برادر پرداخت.
گروهی از مردمان با شلق های  سرخ بر سر گذاشتند به کوهستان زدند، دیگران در دهکده سنگر گرفتند و در آنسوی جاده به قله "اتورکی" که مخفیگاه چریک ها بود چشم دوختند. بانگ فریاد و هلهله به آسمان بر میخاست و به دنبال آن کلاه سرخ ها به سان طوان سرازیر می شدند و یا سیاه سرها از پایین به آنان یورش می بردند. برق آسا بر سر یکدیگر فرو می آمدند، گوشت در برابر گوشت قرار می گرفت و برادر کشی شیرینی آغاز می گشت. زنان با موهای ژولیده از حیاط می کندند و خود را به ایوان می رساندند و با داد و فریاد به تحریک مردها می ایستادند. سگ های آبادی زوزه کشان و نفس زنان از پی اربابان خود می دویدند و با زبان های آویخته در شکار شرکت می جستند. روز بدین منوال می گذشت تا اینکه شب فرا می رسید و مردم را می بلعید.
در میان آنها تنها یک مرد بود که گرفتار این فریب نشده بود و با دست خالی و بی سلاح در میانه ی میدان آغوش می گشود و می ایستاد و او پدر یاناروس کشیش آبادی بود. تنها می ایستاد، چپ و راست را نگاه می کرد بی آن که بداند به کدام سمت  باید رو کند. و دائما سئوال عذاب دهنده ای را تکرار می کرد:
 "  اگر مسیح امروز به زمین می آمد جانب کدام گروه را می گرفت؟ آیا به سوی سیاه ها می رفت یا سرخ ها؟ و یا اینکه او هم در میانه می ایستاد ، آغوش می گشود و بانگ می زد: برادران متحد شوید! برادران متحد شوید!"
پدر یاناروس، نماینده خدا در کاستلو درست به همین گونه می ایستاد و مردم را فرا می خواند. او فریاد می زد و مردم از سرخ و سیاه بر او می گذشتند و با طعنه و ریشخند فریاد می زدند،" بلغاری! خائن! بلشویک!" ، "ولگرد! فاشیست! بی همه چیز! "
و پدر یاتاروس سر تکان می داد و گیج و مبهوت به راه می افتاد و زیر لب می گفت "شکر، خدای من، تو را شکر می گویم که برای چنین ماموریت خطیری مرا انتخاب کرده ای. من آن را تحمل می کنم، گو اینکه در دل این مردم مهری نسبت به من وجود ندارد. خداوندا، فقط از تو می خواهم که ریسمان را زیاد محکم نکشی. من بشرم نه فرشته و نه ورزا. من فقط یک انسانم، مگر تا کی می توانم دوام بیاورم؟ همین روزها است که از پا بیفتم و خرد و خمیر بشوم. خدای من، مرا ببخش که این حرف را می زنم ولی گویا بعضی وقت ها به فراموشی می افتی و از بندگانت بیش از ملائکت متوقع می شوی".
 
نقل از کتاب برادرکشی - نیکوس کازانتزاکیس
مترجم محمد ابراهیم محجوب
 
نظرات 6 + ارسال نظر
بابک.پ.25 سه‌شنبه 8 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 17:11 http://bishehsar.blogsky.com

زمستان است
و عیانست از هر شاخه و برگی جنگل انبوه
زمستان است
و سهم هر نهال تازه روئیده،
دانه های برف و باران است
زمستان است
و سبزی گوئیا در باغ دیگر جای مهمان است
زمستان است
و مردی،زنی و حتی کودکی در حسرت یک تکه ی نان است
زمستان است
و هر روز و شب یک آدم تنها به یک سان است
زمستان است
و خاک شهر به زیر برف پنهان است
زمستان است
و درد من ،غم خاموشی فانوس ایوان است
زمستان است
خدا هو گوئیا از خلقت انسان پشیمان است
زمستان است
زمستان است
زمستان است....
********
از خوندن داستان این به ذهنم خطور کرد، اینو موقعی که دانشگاه بودم و برف سنگینی اومده بود و شهر عجیب غریب بود گفتم.
بدرود

طبیعت گاهی بر انسان خیلی خشن است.

بابت شعر زیبایتان هم سپاسگزارم.

رامین 1648 سه‌شنبه 8 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 18:46 http://www.farman1.blogfa.com

نظرت در مورد سال روزهای دراز قدغن چیست؟

وقتی این کتاب را می خواندم به یاد آن روزهای دراز قدغن بودم.

رامین 1648 سه‌شنبه 8 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 19:32

شاعری که در گذشته /شاه /را کوبید و در این دوره ی سی ساله /شیخ /را هم در نوردید.از مردم دنیا گله ها کرد .آنهم از زبان داریوش اقبالی...از زبان لیلا فروهر به مخاطب اش گفت
وقتی گوش شنوا نیست و از دهان هایده نوشت انگار که/ اونجا /هیشکی زنده نیست و در آخر اینکه به نیکوس کازانتزاکیس نوشت...تو که دست ات به نوشتن آشناست دل ات از جنس دل خسته ی ماست دل دریا رو نوشتی همه دنیار رو نوشتی دل ما رو بنویس... روز ی هم نوشت..
...
تمام عمر بستیم و شکستیم
به جز بار پشیمانی نبستیم
جوانی را سفر کردیم تا مرگ
نفهمیدیم به دنبال چه هستیم



...روز گار نانجیبی ست نازنین...

خیال تشنه سه‌شنبه 8 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 20:37

سلام گرامی دوست
خوبی؟
از اعتیاد پرسیده بودی. اعتیاد بیماری است که خانواده و جامعه نقش مهمی در گرفتار آن شدن دارند. بنظر من شخصی نیست آنجا که سبب دردسر و ناراحتی هم خود و هم اطرافیان می شود.
شاد باشی
قربانت حمیرا

پیام سه‌شنبه 8 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 22:34 http://theidiot.persianblog.ir

باید کتاب خوندنیی باشه این برادرکشی

درسته.

فریدون چهارشنبه 9 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 12:22

.
.
از این نویسنده دو اثر به نام زوربای یونانی و آخرین وسوسه مسیح که از روی آن فیلم ساخته شده اسدیده ام.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد